Tuesday, March 2, 2010

Corat-Coret ASiS; Muda lagi aku rupanya

Palmy 002

Actually, last time bile aku pegi ASiS, there is another "tragedy" happened selain daripada komen2 cikgu pasal gmbar2 aku tuh (tengok entri sebelum ni),which made me think that eventhough this year I will be 22nd years old, I'm still looking younger than that (I'm not boasting :D).

Ok then.let's move to the story.Macam bese ziarah2 aku sblum ni, aku bmalam kat skolah.Kebetulan malam tu malam Jumaat so ade baca Yasin.Aku pegi la surau dengan pakai kain pelikat + baju melayu.Jadik imam Maghrib pastu Ustad Khir yang bawak baca Yasin.

Selesai baca Yasin, masuk la pulak waktu Isyak.Ustad Khir yang jadik imamnye. Habis2 solat, cam bese, salam2 n then ade this and that pengumuman.Lagi la banyak malam tu coz besoknye dah nak cuti CNY.

Dalam2 tngah aku dok salam dgn bebudak ni, tetibe lak ade sorang budak ni , form 5 kot and a prefect, dengan tak bagi salamnye, selamba kata kat aku, "Weyh,ko kain pelikat ni pakai ujung minggu hari Sabtu dengan Ahad je, bukan tiap2 hari camni paham tak!" Pastu terus je blah.

Aku pun tergamam jap.Xley jadik ni.Terus aku panggil balik bdak tadi n kate, "Assalamualaikum.I'm not a student here.In fact, I was a student.Next time,you better ask first k?"

Pe lagi, merah padam tros muke bdak tu.Cuak gak dye :P.Kesian lak aku tngok.Terus dye kate,
"Waalaikumussalam Bang.Sori bebanyak ye bang.Saya xsngaje la abg.Patut la macam xpenah nmpak pun sebelum ni".


Moral of the story = Better ask first before you want to do anything.

P/s: Nadly Aizat is looking like 16th years old boy, eventhough he is actually 22.Muda lagi kot aku ni.Haha.


6 comments:

Anak Mokhtar said...

so rude. ape laa nk jadik. form5 last year, xde pun aja mcm tu. xpe dimaafkan, mybe prefect tu nk jd perfect, n form4 bru jer msuk.. so, dimaafkan ler. hehe.

**ap rahsia jd awet muda..? hehe ;p

Nadly said...

I got no hard feeling pun with him.Budak sekolah kite jugak en.

Rahsia awet muda?Haha.Makan tempe kot.Huhu.

Anak Mokhtar said...

kat nz snng dpt tempe ker? hehe

Nadly said...

Haha.just a joke.Just try to think positive in everything.Tu je kot.(Walhal me myself pun susah je nk pikir positif pun)~~~~

miba said...

haha.. nasib baik budak tu tak tampar or pukul kau plak..

awet muda lah sngat :P

Nadly said...

Islah~haha.xdenye.