Friday, April 10, 2009

Pelik

1.Kenapa orang sekarang lebih percaya fitnah dari fakta?

2.Kenapa orang sekarang lebih terikut-terikut akan persepsi yang dangkal terhadap seseorang berbanding prestasinya?

3.Kenapa orang sekarang lebih terikut-ikut akan emosi masing-masing dari pertimbangan akal yang waras dan matang walhal belajar tinggi-tinggi semuanya?

Pelik

Pelik

Pelik.........

4 comments:

rafizzi said...

salam,

persoalan yg mmg betul² berlaku skrg... ramai yg berilmu, hanya menggunakan akal sahaja, walhal tak menggunakan fikrah, yakni kefahaman yg beserta dgn hati....

sbb tu lah wujud mcm² ragam zaman skrg ni...

pape pun, kita mmg manusia biasa, kena slalu diperingatkan.. thanks nadli.

andharismail said...

betol. skarang makin ramai plak suke terhadap perpepsi.

and.. the internet has been the medium. kalo dulu susah nak sebar surat layang. now, internet has become the fastest way.

yang membingungkan, masyarakat bole terima bende tu without melihat kepada resource n berpikir dengan akal. huhu...

RaveHeartz said...

Nothing weird when we talk about the last race of the world,....

adie_kun said...

manusia ni mcm2 ragam..

kadang2 kita sendiri pun tak sedar yg kita pun ada terlalu percaya pada satu persepsi..

just semuanya terpulang pada individu untuk menilai sesuatu persepsi..


(^_^)V